AnsamblulDoinita

AnsamblulDoinita

duminică, 15 septembrie 2013

Polonia 2013 - Festival Podlaskie Spotkania Bransk

Intre 27 iulie - 8 august, Ansamblul Folcloric Doinita al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti a participat la festivalul international de folclor VIII Podlaskie Spotkania in Bransk - Polonia. Acolo, am avut placerea sa cunoastem grupuri folclorice din Polonia, Brazilia, Mexic, Slovacia, Olanda, Serbia, Georgia si Belarus. Grupurile au sustinut spectacole in Brans, Bielsk Podlaski, Bocki, Chiechanowiec si Wisokie Mazowiekie. Ansamblul Doinita a prezentat dansuri populare din Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Banat, Bihor, Fagaras si un dans Tiganesc Balcanic. Succesul a fost pe masura asteptarilor, iar organizatorii ne-au invitat deja si anul viitor.
Nelipsita a fost si distractia: am avut parte de o zi la waterpark, iar in fiecare noapte s-au organizat petreceri cu grupurile din campus. Putem spune ca acest festival a format stranse relatii de prietenie intre artistii din diverse tari.
Pe langa activitatea artistica si distractie, Ansamblul Doinita a avut ocazia sa viziteze cateva dintre cele mai impresionante obiective turistice ale lumii:
- Motivul pentru care nu le-am descris ca fiind frumoase, ci impresionante, este Muzeul Auschwitz, unde au fost inainte lagarele de concentrare naziste. Nu se poate descrie starea simtita in momentul in care am vazut vitrine intregi, luni cat un perete, pline cu parul femeilor gazate sau camera de gazare, unde stim ca au murit atatia oameni. Locul acesta este cu siguranta pe cat de trist, pe atat de interesant de vazut.

Varsovia
 - Krakovia 

Kiev 


-Cernauti

-Diverse atractii din voievodatul Podlasie





Vreti sa vedeti ce am dansat in Polonia? Aici aveti cateva filmulete: 


Mai jos puteti vedea cateva fotografii cu ansamblul in turneu: